+32 3 369 19 73

GFK Hackathon: we lost & learned – tips voor je volgende hackaton!

GFK Hackathon: we lost & learned – tips voor je volgende hackaton!

Vorige week nam een Development team van Hifluence deel aan een hackathon georganiseerd door GFK.

Doelstellingen:
  1. Test van ons technisch kunnen: om op ongeveer 1.5 dag from scratch iets te bouwen met Nabu. NABU is het Rapid Development Platform van Hifluence dat op radicale wijze de complexiteit van softwareontwikkeling reduceert. Het biedt een intuïtieve aanpak voor het bouwen van service-georiënteerde en modulaire digitale platformen in JAVA die breed schaalbaar zijn. Check: https.nabu.be
  2. De prijs van 25.000 euro winnen natuurlijk!
Results
  1. Nabu maakte zijn belofte van RAPID development platform meer dan waar. Menig concullega developers waren stevig onder de indruk van wat je in 1,5 dag kan ontwikkelen.
  2. Verloren: De les die we leerden was dat je zelfs op een Hackathon iemand met commercieel talent moet meenemen. Uiteindelijk moest één van de developers te pitch doen, maar vermits zij tot de laatste seconde bezig waren met tweaks, had hij geen tijd om deze goed voor te bereiden. Daardoor hebben ze het concept niet goed genoeg kunnen overbrengen om een niet-technische jury te overtuigen. 😔
Conclusie

Dus onze conclusie is dat we technisch echt héél ver staan en dat we volgende keer ook een dedicated business persoon moeten meenemen die voor de juiste omkadering zorgt.

Ten slotte, is er ook het vuur ontstaan om zelf eens een Hackaton te organiseren. Als jij zin hebt om daaraan mee te doen, laat het ons weten op hello@hifluence.eu.

Hifluence is de tribe die aan de bedrijven van de toekomst bouwt. Wij specialiseren ons in digitale, organisatie en persoonlijke transformaties van bedrijven en hun medewerkers. Onze interne missie is een tribe bouwen die 100% ten dienste staat van de persoonlijke groei van de mensen die er werken!