+32 3 369 19 73

De kracht van lange termijn denken, Nick Van Langendonck

De kracht van lange termijn denken, Nick Van Langendonck

De MMXTC is net de 300ste lezer gepasseerd. Dat zijn er 299 meer dan we ooit hadden durven dromen. De gemiddelde open rate blijft een waanzinnige 70% en wekelijks krijgen we van jullie bevestiging dat de MMXTC daadwerkelijk een boost geeft aan de werkweek. Deze blog is mijn manier om alle 300 volgers daarvoor te bedanken!

De kracht van Lange Termijn Denken

Stel je eens voor dat je voor de rest van je leven een engagement aangaat voor iets waar je door gepassioneerd bent. Hoe zou je mindset dan veranderen?

In December 2016 verbond ik me, in het bijzijn van mijn liefste vrouw en een 600-jaar oude “Kahikatea” boom, aan de intentie om vanaf dat moment liefde altijd centraal te zetten in alles wat ik professioneel onderneem. Dat werd mijn einddoel. Alleen dan kon de kracht en de energie vrijkomen die me toeliet om werkelijk en zonder vrees alles in vraag te stellen. Alleen dan kon ik de radicale verandering inzetten die ik “het bedrijf van de toekomst” ben gaan noemen.

Vanaf het moment dat ik dat deed, ervaarde ik een volledige shift in mindset. Het veranderde de manier waarop ik over mijn leven dacht. Waar ik me toe geëngageerd heb. Wie ik in de wereld mag zijn.

Uiteindelijk is een visie een bijproduct van je mindset. Met een beperkende gedachte word je protectionistisch en vertrek je van tekorten. Wie in overvloed denkt, kijkt op de lange termijn: “De toekomst is beter dan je je kunt voorstellen, en je kiest er nu voor om daarin te investeren omdat je uitgaat van exponentiële groei.”

Mindset is alles. Grote, risicovolle stappen zetten is moeilijk – en het is nog moeilijker wanneer je geen stabiliteit in je leven hebt. Maar zodra je duidelijkheid krijgt over je einddoel over een periode van een gans leven, geef je jezelf die stabiliteit en de toestemming om nog groter te dromen. Je kan genieten van het huidige proces, in plaats van je gestrest te voelen om onmiddellijk dat einddoel te bereiken.

Het bedrijf van de toekomst is in mijn leven een centraal concept geworden. Ik spendeer het hele jaar om me daarin verder te ontwikkelen en draag van daaruit o.a aan jullie, lezers van de MONDAY-MORNING-XTC, mijn steentje bij in 2 domeinen:

  1. Hoe ga je als mens om met een constant veranderende wereld, waar maken wij mensen nog het verschil en hoe vinden we rust?
    Hoe zal technologie uw bedrijf transformeren en wat doet u eraan?
  2. Omdat ik geloof dat we in de meest uitzonderlijke tijd ooit leven en dat de toekomst er vele malen sneller zal zijn dan de meesten van jullie beseffen. Ons gemeenschappelijk vermogen om te anticiperen op veranderingen en betere en snellere beslissingen te nemen is van cruciaal belang voor de komende decennia.

Ik wil jullie daarom bedanken om wekelijks een korte blik te werpen op deze MMXTC.
Ik wil jullie graag uitnodigen om ook op lange termijn en vanuit overvloed te denken.
En ik wil jullie stimuleren om anderen ook te inspireren met de MMXTC.

L.o.V.e

Nick

Schrijf je hier in voor de MMXTC