Hifluence Academy

Hifluence Academy

Ontwikkel en beheers de mindset om zelfsturende teams
en organisaties te bouwen

Hifluence bestudeert alle technieken die in onze materie wereldwijd worden gepubliceerd. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met Antwerp Management School.  Echter geloven in het dogmatisch opleggen van één specifiek systeem of methodologie doen we niet.

Alles wordt eerst in de praktijk uitgetest. Onze keynotes en opleidingen vatten voor jullie de essentie samen van datgene waarmee wij werkelijk buitengewone resultaten hebben geboekt. Want onze doelstelling is dat deelnemers “aangeraakt” worden in hoofd en hart en met concrete handvaten huiswaarts keren.  

Keynotes

Niet loslaten, maar anders vasthouden

Van “zeer inspirerend” naar “een beetje ongewoon” tot “rauw en emotioneel”. Deze keynote laat niemand onberoerd. Twee uur lang leidt Nick Van Langendonck de hele zaal buiten de comfortzone van het typische leiding geven, geeft het ene na het andere praktische handvat en wijst iedereen op zaken die we vooral mogen afleren.

 

 

De kracht van modulaire organisatiestructuren

In samenwerking met Jan Verelst – professor en decaan van het Departement Management Informatie Systemen aan de Universiteit van Antwerpen en Antwerp Management School – denkt  Hifluence mee aan de toepassing van de normalized systems theorie op organisaties. In mensentaal: deze sessie van 60 minuten legt in essentie uit hoe je een organisatie kan opbreken tot op het laagste niveau van componenten en hoe je die dan met elkaar integreert in een vloeiend, samenwerkend geheel.

12 cruciale vragen voor
leiders 
van morgen 

Deze keynote van 60 minuten is specifiek voor leiders die transformatie en innovatie pleiten en wensen aan te sturen. Vanuit twaalf essentiële vragen en eigen ervaringen en anekdotes legt Nick Van Langendonck uit hoe je een manifesto voor je eigen persoonlijke transformatie uitwerkt die elke aan elke succesvolle organisatietransformatie vooraf gaat.

 

 

 

 

Opleidingen voor leiders 

Je persoonlijke reis uitstippelen

“Het mooiste cadeau dat we onszelf ooit gegeven hebben”. dixit topleiders van gekende Belgische organisaties. Dit is één van de meest intense dagopleidingen van de hele Academy – ze duurt ook twaalf uur – en is enkel voor die leiders die echt klaar zijn om zichzelf heruit te vinden om van daaruit hun organisatie te transformeren. Leg hier de basis voor je levenswerk, je gemoedsrust en rijkere relaties. Hoe ver ben jij bereid te gaan om je droom te verwezenlijken?

De organisatie voorbereiden op de transformatie

“Bezint eer ge begint.” Niets zo destructief, als onbezonnen aan een transformatie starten. Leer tijdens deze opleiding hoe je als leider vertrouwen en draagvlak creëert voor een aankomende verandering. Hoe je opstart, waar het experiment eindigt en standaardisatie begint en wat je kan leren van weerstand.

 

 

Opleidingen rond vergader-en
beslissingsprocess
en

Basistechnieken in zelfsturing 

In deze sessie leren deelnemers zeer concreet en toegepast hoe men teams strak organiseert rond autonomie, vertrouwen en vrijheid. Welke kaders noodzakelijk zijn om beslissings-
bevoegdheden te verdelen. Hoe transparantie en betrouwbaarheid in een team cultiveert. Welke waarde autonomie met zich meebrengt in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Maar evengoed welke gevaren en misverstanden er zijn en hoe daar  mee om te gaan. Medewerkers die dit traject doorlopen, komen met hernieuwde energie en geïnspireerd terug in de operationele organisatie.

 

Teamoverleg op steroïden

Teveel en onproductief vergaderen, is een ziekte van deze tijd. Terwijl een teamoverleg bijvoorbeeld net een krachtig moment kan zijn om het hoofd vrij te maken, te verbinden ronden de hogere doelen van de groep, informatie te delen en die obstakels te benoemen die het team weerhouden van het werk te doen. Krijg op een halve dag een operationeel overleg proces in de vingers dat in elk type van organisatie gegarandeerd de productiviteit de hoogte in stuwt.

De harde kaders die nodig zijn om autonoom samen te werken

Autonoom samenwerken zonder staalharde en heldere kaders werkt niet. Het inzicht van een individu in de verwachtingen, het proces om deze verwachtingen in te lossen en de gevolgen van zijn prestaties. Heldere doelstellingen die op individueel of groepsniveau worden vastgesteld en specifiek, uitdagend en haalbaar zijn. Spelregels die niet-onderhandelbaar zijn. Het zijn de strakke structuren die specifiek gebied van invloed, werk en besluitvorming afbakenen. Deze opleiding ontwikkelt de praktische technieken en handvaten om de grenzen van het gebied van autonomie en verantwoordelijkheid haarscherp te zetten.

Modulariteit in organisaties: theorie en cases

Deze opleiding is een onderdeel van het Master of Enterprise IT Architecture Program aan de Antwerp Management School.  Het is een diepe duik in de theorie van modulaire organisatiestructuren en de relevante cases die aantonen dat modulariteit en de theorie van normalized systems daadwerkelijk een oplossing is voor de fundamentele problemen in traditionele organisatiestructuren.

Opleidingen rond mens centraal,
zingeving en impact

Samenwerken aan en vanuit purpose  

Een gevoel van betekenis hebben in het werk zelf of in de output ervan heeft een significante impact op de effectiviteit van persoon en zijn team. De betekenis van het werk is persoonlijk en kan variëren: financiële zekerheid, ondersteuning van het gezin, het helpen van het team of zelfexpressie. In deze opleiding leer je wat een purpose werkelijk is – het is veel meer dan een missie – hoe je ken “luisteren” naar de purpose van een team en hoe je deze als kompas en belangrijkste beslissingsinstrument gebruikt voor elke beslissing in de organisatie.

Peace-of-mind op de werkplek

Van de vijf belangrijkste dynamieken van effectieve teams die onderzoekers identificeerden, was psychologische veiligheid veruit de belangrijkste. Individuen in teams met een hogere psychologische veiligheid verlaten minder snel de organisatie, hebben meer kans om de kracht van verschillende ideeën van hun teamgenoten te benutten, genereren meer inkomsten en zijn vaak dubbel zo effectief. Ontwikkel met deze opleiding het vermogen om psychologische veiligheid in een team te bevorderen

Opleidingen rond kritische processen
en vaardigheden

Innovatie: Design Thinking Drill

Desing Thinking is een intensieve, gestructureerde innovatiecyclus die zijn oorsprong vindt bij Google Ventures. Het doel van deze opleiding is om jullie onder te dompelen in de wereld van jullie klant of de gebruiker en een volledig inzicht in hun behoeften, problemen, gewoonten, frustraties en taken te verwerven. Vanaf de eerste minuut leer je de technieken door ze toe te passen! Neem alvast het creatieve kind in jezelf mee!

Productiviteit: het werk gepland en gedaan krijgen

Het werk zelf gepland en gedaan krijgen, is cruciale vaardigheid voor elke medewerker. Niemand zegt nog wat je moet doen. Je geeft zelf invulling aan je leven. Dat wil niet zeggen dat de overvloed aan taken verdwijnt. Integendeel. Met deze opleiding van een halve dag ontwikkel je een werk-privé productiviteitsaanpak die orde op zaken stelt. Je leert hoe prioriteiten te stellen en productief te zijn.  Je maakt je geest vrij voor ideeën, niet voor het bijhouden van informatie. Dit is de basis voor betere prestaties, creativiteit en innovatie.

Coming soon

Sales: purpose-driven en lean

Een ander perspectief op feedback, evaluatie en verloning

Strategie als een dynamisch gegeven

Hard rekruteren met een hart

Hifluence herkende en erkende de talenten en sterktes die we bij Xerius in huis hebben en zorgde voor de perfecte aanvulling met hun hands-on aanpak. Naast de prima oplevering van onze ambitieuze doelstelling, zorgde hun unieke aanpak ook voor bewustwording en inspiratie naast het project. Sterk!

Inne Tuyteleers
Verantwoordelijke Ondernemingsloket
XERIUS