Beste Lezer,

Beeld je bedrijven in waar iedereen focust op zijn/haar talenten en geen onnodig tijd en energie verliest in andere zaken. Waar het heel duidelijk wordt welke klanten en collega’s je dienen en welke je energie kosten. Bedrijven waar iedereen beseft dat het proces (de HOE) en de purpose (de WAAROM) minstens even belangrijk zijn dan de resultaten (het WAT). Waar consequente, eerlijke en transparante feedback en communicatie de norm is en waar mensen zelf kunnen prioriteren en hun eigen tijd beheren.

Bedrijven waar harmonie is in het samenwerken in plaats van het gefragmenteerde werken vanuit silo’s en departementen. Waar mensen vanuit hun buikgevoel geleid worden naar authentiek zakendoen. Bedrijven waar “spanningen of een dip” tussen mensen of teams niet worden onderdrukt of leiden tot een gevaarlijke interne concurrentie, maar wel gezien worden als noodzakelijk voor de ontwikkeling van de mensen die er werken en er flexibel mee kunnen omgaan.

Bedrijven waar mensen geloven in en – en in plaats van of – of en waar mensen beperkende overtuigingen achter zich laten en in hun volledige potentieel geloven. Waar mensen de werkelijk waarde in hun leven ontdekken en in welke zaken ze beter geen tijd en energie stoppen.

Waar mensen de moed hebben die beslissingen te nemen die noodzakelijk zijn om de volgende stap in hun ontwikkeling te maken. Waar mensen negatieve associaties veranderen in positieve. Waar je een momentum creëert waarin iedereen de noodzakelijkheid hervindt om zelf te veranderen vanuit de zelfkennis om hun eigen talenten te ontplooien.

Bedrijven die alleen nog met pure passie producten bouwen en diensten leveren en die verkopen aan klanten met wie ze zich echt verbonden voelen en waar men niet in strijd met, maar in symbiose werkt met technologie.

Zulke bedrijven bouwen, hi-impact organizations, dat is mijn levenswerk.

Nick Van Langendonck