Hifluence Consultancy

Implementeer op zes maanden de Hifluence blauwdruk voor innovatieve, modulaire ondernemingen. 

Consultancy

Modulaire, autonome teams van creatieve doeners die dicht bij de klant staan en binnen heldere structuren vanuit vertrouwen met elkaar samenwerken. 

De uitdaging: Wist jij dat meer dan de helft van de medewerkers zich niet betrokken voelt bij de vernieuwing van hun bedrijf? Ruim vijftien percent voelt zich zelfs volledig losgekoppeld, met ziekte en uitval tot gevolg. Kortom, de betrokkenheid daalt, de productiviteit daalt, terwijl managementkosten blijven stijgen.

Onze oplossing: de Hifluence Consultants begeleiden organisaties met een unieke combo van workshops, coaching & begeleiding naar een nieuw samenwerkingsmodel dat creatieve doeners centraal stelt en inzet op hun talenten en veerkracht. Zo scheppen we een veilig klimaat voor kritische vragen, innovatieve ideeën en betekenisvol werken. Door duidelijke structuren te implementeren, creëren we onderling vertrouwen en zorgen we dat het werk – want daar draait ’t om – gedaan wordt. 

DRIE VEELGESTELDE VRAGEN

 1. Hoe lang duurt een traject met Hifluence?  

Eén Hifluence consultant implementeert met een groep van twintig collega’s – dit kan één team van twintig zijn of vier teams van vijf – op ongeveer zes maanden onze blauwdruk voor effectieve teams op maat van de organisatie. Het is mogelijk om verschillende groepen van twintig parallel op te starten. Vervolgens ondersteunen wij in een volgende fase interne trekkers in het verfijnen en schalen naar rest van de organisatie.

2. Hoe belangrijk is een buy-in van het management? 

Cruciaal. Zonder start Hifluence niet. De topleider is degene die het traject wil en met de steun van de directie aanstuurt. Starten doen we of met het directieteam zelf of met een team dat rechtstreeks aan de directie rapporteert.

3. Welke interne tijdsinvestering verwacht Hifluence tijdens de looptijd van het project? 

Voor elke groep van twintig vragen we één interne project lead. Hij/zij is met de hulp van Hifluence twee dagen per maand bezig met het bezorgen van informatie, inplannen van workshops en bespreken van resultaten. Wij organiseren één dagworkshop per maand met het ganse team en voorzien één meeting per maand met het management.

DOMAINS OF EXCELLENCE

Leiderschap & Organisatie Transformaties

Verandering &
innovatietrajecten

Mergers
& Integrations

Corporate Venturing

Technopolis wil haar medewerkers met hun individuele talenten en expertises op een zo effectief mogelijke manier inzetten. Om dit te realiseren, heeft Technopolis advies en begeleiding gevraagd van Hifluence. De coaching en begeleiding van Hifluence op alle niveaus van de organisatie transformeerde Technopolis naar een wendbare structuur waarin elk teamlid gemotiveerd is om voor het algemeen belang van Technopolis te werken. We zijn Hifluence heel dankbaar voor het enthousiasme en de expertise waarmee ze ons in dit traject hebben begeleid.

Nele Van der Elst
Experience Director
TECHNOPOLIS