Heykes,

Hier is je dosis “maandagmorgen XTC”, een doosje inspiratiepillen die mij de voorbije week een serieuze boost hebben gegeven. Met een extra warme boodschap om de dalende temperaturen en het einde van de zomer in schoonheid af te sluiten.

Wat ik aan het bekijken ben – Alan Watts & David Lindberg – Why Your Life Is Not A Journey
Als je één ding van deze MMXTC meeneemt, laat het dan aub deze kortfilm van amper 4 minuten zijn. Plan een moment van rust in. Een moment waarop even niets moet. Iedereen die wil, kan die vier minuten vinden. Doe het het. En laat deze boodschap binnenkomen. Het is gemaakt door David Lindberg op basis van zijn favoriete citaten van Alan Watts over hoe wij naar het leven keken. Ik genoot van mijn ontroering.

Waar ik AI in de wereld zie  – When Doctors Predicted These Coma Patients Would Not Wake Up, AI Disagreed. Then All 7 Patients Woke Up.  De beste neurologen van China hebben onlangs hun beoordelingen van comapatiënten getest in vergelijking tot een AI-systeem. Na het bekijken van de verschillende condities van zeven patiënten in Peking, beoordeelden de artsen de patiënten op een coma recovery schaal. De patiënten kregen zeer lage scores, wat betekent dat het onwaarschijnlijk was dat ze ooit wakker zouden worden en dat hun familie wettelijk toestemming kreeg om hen van de levensondersteuning af te nemen. Het systeem, dat in de loop van vijf jaar door de Chinese Academie van Wetenschappen en PLA General Hospital werd ontwikkeld, was het niet eens met de wetenschappers en gaf de patiënten bijna volledige scores met een voorspelling dat ze binnen 12 maanden na de scan zouden ontwaken. Het blijkt dat de AI gelijk had – alle zeven patiënten werden binnen het jaar wakker uit hun vegetatieve staat. Hoe cool is da?

Wat ik aan het beluisteren ben – Killshot, Eminem
Ik ben al fan van Eminem sinds “Hi, my name is…” (1999). Hoewel zijn latere albums qua sound soms minder zijn, blijft hij een woordensmid en zitten zijn teksten nog steeds vol grapjes en vernuftige punchlines.  Sinds kort heeft hij een opvallend record op zijn naam staan: dat van het hiphop-nummer met de meest bekeken YouTube-views in één dag. Zijn nummer ‘Killshot’, een dissrap aan het adres van de Texaanse rapper Machine Gun Kelly, en Eminem’s antwoord op de dissrap van MGK, werd in één dag maar liefst 38,1 miljoen keer bekeken. Toegegeven, je moet het verhaal tussen de twee heren kennen om te begrijpen op hoeveel manieren Eminem brandhout maakt van MGK, maar één ding is zeker: ook op zijn 45ste laat Eminem de gemoederen niet onberoerd.

Quote die nazindert
“het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken” – Marcus Aurelius

Maak er een top week van, luister zeker eens naar De Hifluence Show voor meer inspiratie over #hetbedrijfvandetoekomst en spreek me gerust aan op LinkedIn met verzoeken en suggesties.

L.o.V.e

Nick