De ontdekkingsreis van Stephan in de wondere wereld van Hifluence: van analyse tot strategie

2018 was ons 4de en meest succesvolle jaar sinds de opstart. Maar het voelde aan als uiterlijke schijn. Binnenin stroomde het niet. Aanbod, rekrutering, interne kaders, kortom strategie, was overal en nergens. Veel drama, weinig getting things done. De voorbije maanden zetten we alles on hold. Tijd voor herbronning. Net op dat moment neemt Stephan Janssens, ex-topman van o.a. Rabobank.be en Roland Berger, contact met ons op naar aanleiding van een artikel in Vacature Magazine. Onze visies op de organisaties van morgen klikten meteen. Ik volg mijn gevoel en rond het eerste gesprek af met de vraag of hij geïnteresseerd is om een zelfsturende start-up als Hifluence operationeel te leiden en naar een hoger niveau te tillen. In de maanden erna volgden nog vele gesprekken en ging Stephan op ontdekkingsreis in de wondere wereld van Hifluence. Dit is zijn verhaal tot nu toe in drie belangrijke stappen .

STAP 1: Discover & Define

Inside-out & Outside-in

Het was een heerlijke verkenningstocht met mooie feedback. Een dikke 8/10 voor klanttevredenheid en als daarbij klanten ook vertellen dat ze opnieuw met Hifluence willen werken en hun ook zouden aanbevelen bij anderen, dan ben ik er in ieder geval van overtuigd dat deze ruwe diamant vol potentieel zit en vol vertrouwen aan een volgende groeifase kan beginnen.

De feedback van klanten deed mij vaak denken aan wat de dochter van Martin Luther King ooit zei : “We solve HARD questions with HEART solutions”. De klanten van Hifluence zijn bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe veerkracht om zichzelf heruit te vinden en de talenten van medewerkers centraal te zetten om een ander soort performante organisatie te worden. Of zoals één van de klanten me zei:

‘Hifluence weet als geen ander tot de kern van de problemen van een bedrijf te geraken en mensen daarbij te raken. Het is weinig consulting bedrijven gegeven om op zulke manier impact te hebben’.

STAP 2: Purpose-fit

Opeens kruist Hifluence je pad en laat het je niet meer los

Soms heb je het gevoel dat je naar iets op zoek bent dat beter bij je past dan al het leuke wat je al in je leven hebt gedaan. En dan opeens kruist Hifluence je pad en laat het je niet meer los. Een organisatie, die de kracht en talenten van mensen verbindt met de innovatiekracht van nieuwe technologie, is wat het bedrijfsleven nodig heeft. Cijfers liegen er ook niet om: veel mensen zijn ontevreden of uitgeblust of ze voelen zich ondergewaardeerd.

Ik vond dat het tijd was om een andere vorm van samenleven en –werken na te zoeken. Een organisatievorm waar mensen in kwijt kunnen waar ze goed in zijn, samen met anderen waarmee verbinding goed voelt en waarmee ze samen aan hun persoonlijke doelen kunnen werken zonder daarbij beperkt te zijn door wat de samenleving van hen verwacht. Mensen doen dit van nature uit in hun privéleven, waarom zouden ze dit ook niet kunnen binnen de context van een bedrijf?

Welk bedrijf wil nu niet alleen maar doen wat zinvol is en een hoger doel nastreeft. We zien vandaag dat bedrijven hierin vaak tegengehouden worden door een dagelijkse drang naar omzetgroei en kostcontrole en managers die continue in spreidstand staan tussen budget en headcount en zich organiseren om te leveren wat van hen verwacht wordt .

Het vraagt durf van managers om die drijfveren ondergeschikt te maken aan de intrinsieke veerkracht, talenten en creativiteit van mensen. De uitspraak van Frederic Laloux:  ‘Winst is zoals lucht, we hebben lucht nodig om te leven, maar we leven niet om te ademen’ stelt de uitdaging waar organisaties voor staan heel scherp. Wordt het bestaansdoel van bedrijven opgesteld op de manier zoals het management dat voor ogen heeft en vanuit een drang voor zelfbehoud of heeft de organisatie een groter doel voor ogen om het verschil te maken in de samenleving en voor de klanten die ze bedient?

Dit zijn belangrijke vraagstukken en Hifluence ziet het als haar doel om de wereld waarin we leven te verbeteren door haar de bedrijven te geven die ze nodig heeft. Voor mij persoonlijk waren de eerste 6 weken een waardevolle ontdekking. De Hifluence purpose heeft mij diep geraakt en het geeft me nog meer energie om mee te werken om de bedrijven van vandaag te inspireren en heruit te vinden in de bedrijven die onze samenleving echt nodig heeft. Hifluence is the new kid on the block in consulting.

In alles wat Hifluence doet, streven ze naar een liefdevolle samenleving in harmonie met technologie. Zij inspireren organisaties om hun mensen centraal te zetten. Zij innoveren bedrijven door het potentieel van mensen te verbinden met de innovatiekracht van technologie.

STAP 3: Het strategische vizier op scherp

Stop met schieten op alles wat voorbij komt!

Er is iets bijzonder dat eruit springt binnen Hifluence. Ze werken aan een toekomst die goed is en liefdevol. Hun consultancy-benadering op bedrijfsinnovatie en transformatie is simpelweg uniek. Net als elk ander bedrijf hebben ze de ambitie om te groeien en meer klanten te kunnen inspireren.

Om bedrijven te inspireren heeft Hifluence vijf verschillende ambities gedefinieerd. Hierbij werden niet louter de competenties bepaald, maar vooral op het gedrag en de intrinsieke waarden die Hifluencers samen hebben afgesproken en waar ze elkaar op coachen en op aanspreken.

Mijn rol binnen Hifluence is gericht op het aanbrengen van focus en structuur. De groep heeft mij benoemd als de bewaker van de eerlijkheid binnen het bedrijf. Zoals veel start-ups schoot Hifluence op elke opportuniteit die voorbijkwam. Dat moet stoppen. Ik zorg ervoor dat alles in het teken staat van de purpose. Al wat die purpose niet dient, is ruis en moet eruit. Het team moet ook continue werken aan een efficiëntere zelfsturing en de vernieuwende visies op professionele en persoonlijke groei van medewerkers moeten verder verankeren in de organisatie.

Stephan Janssens
CEO Hifluence

Helping society create the organizations it needs