Hey Hifluencers,
1 januari, de eerste dag van het jaar. Het eerste maagdelijke, witte blad in een 365-pagina’s dik boek, klaar om beschreven te worden. Ik heb een wens, geïnspireerd door jullie en Nieuw-Zeeland, die ik graag met jullie deel.
Nieuw-Zeeland is 80 miljoen jaar geleden afgescheurd van de rest van de wereld. 80 miljoen jaar, sta even stil bij die grootsheid. Als mens zijn we gemiddeld 80 jaar aanwezig op de wereld. Dat zijn dus 1.000.000 mensenlevens. De Maori’s zetten rond het jaar 800 als eerste mens voet aan wal Wat zij aantroffen, en wat je hier nog steeds aantreft, en wat men hier dus al 80 miljoen jaar aantreft, is puur natuur. Miljoenen planten, grassen, bomen, vogels, vissen, insecten, stenen, bergen, mossen,… Overal natuur. Overal leven.
Wat wij soms vergeten is dat wij als mens niet alleen lichamelijk afhankelijk zijn van de natuur om te kunnen overleven, maar dat wij ook gewoon evenveel natuur en evenveel leven zijn als al die planten, vogels, grassen, bomen, vissen. Ja, wij kunnen veel meer (na)denken als de rest van de natuur, maar in essentie is dat ook maar een eigenschap als een ander. (die wij in onze wereld disproportioneel veel aandacht geven, maar das voor een andere keer) Stop maar eens met ademen en denk maar eens heel hard dat je niet meer zal ademen. Lukt je niet, want je natuur/je leven is veel en veel krachtiger. En weet je wat dan opvalt, als je naar die natuur kijkt? De natuur is altijd zichzelf. Geen enkele plant is in gedachten verzonken, geen enkele vogel zucht omdat het slecht weer is. De natuur is niet depressief, jaloers of kwaad. Ze moet niet absoluut gelijk hebben, ze oordeelt niet over zijn eigen situatie of die van een ander, etc. De natuur is gewoon. Altijd en elke moment. Hier al minstens 80 miljoen jaren lang. Oneindig leven. (Btw, om dat te zien hoef je niet helemaal naar Nieuw-Zeeland te komen é, al wie een hond heeft, of een paard, of zelfs een plant. Kijk daar maar eens naar, maar echt kijken, je zal het ook zien.)
Dat inzicht heeft mij ertoe gebracht dat ik voor elke Hifluencer, inclusief mezelf, wens dat we in 2017 dat boek van 365 pagina’s volschrijven door gewoon 100% het beste van onszelf te zijn. Dat we gewoon 100% onze “natuur” zijn. Zou dat niet fijn zijn? Gewoon leven. Zonder angsten. Zonder verwachtingen en teleurstellingen. Zonder ons of anderen in vakjes te steken. Of de dingen altijd maar te willen benoemen: goed/slecht, juist/fout, geslaagd /gefaald, meer/minder, zonder uw gelijk te halen om iemand anders ongelijk te geven. Ik zeg u, geen betere gids dan miljoenen jaren natuur, en die leert ons:
“Verwelkom in 2017 de uitdagingen van de dag door uzelf te zijn en uw talenten ongeremd in te zetten. Liefdevol, luisterend en vergevingsgezind. Het leven zal u dankbaar zijn, en Hifluence ook.”

Wil je mee bouwen aan de organisaties van morgen?