Hey en welkom…

…bij een nieuwe aflevering van de Hifluence Show waarin ik met pioniers in Vlaanderen op zoek ga naar hun visies, strategieën, ideeën en nog zo veel meer.

Onze gast vandaag hoeft voor weinigen nog een introductie, maar ik ga het toch doen… omdat alleen al daaruit blijkt hoeveel boeiende kennis en ervaring jullie van ons in het komende uur mogen verwachten.

Arnoud Raskin is medeoprichter van sociale, hybride organisatie Mobile School en StreetwiZe.

Onder Arnouds leiderschap is Mobile School uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie, met meer dan 40 mobiele scholen in 20 landen.

Mobile School heeft jaarlijks meer dan 60.000 contacten met straatjongeren. Die “gasten”, zoals hij ze noemt, zijn de straatkinderen waar het voor Raskin allemaal om draait. Er zouden er wereldwijd 150 miljoen zijn. Het zijn kinderen die vluchten van hun ouders met alcoholverslavingen en losse handen, die misbruikt worden, in bendes zitten of lijm snuiven.

Voor hen rolt Mobile School schoolborden de straat op. “Via poppenkast, spelletjes en vooral hun eigen inbreng willen we hun zelfbeeld verbeteren. Zo kunnen ze betere keuzes maken.” Er zijn al 38 mobiele schooltjes in 22 landen, op alle continenten.

StreetwiZe werd onder zijn leiding een topaanbieder van talentontwikkeling en leiderschapstrainingen voor bedrijven en staat in voor 75% van het budget van de Mobile School Group.

In dit gesprek om duimen en vingers bij af te likken, hebben we het uiteraard over hoe belangrijk purpose, ownership en authenticiteit is in het leven en ondernemen en hoe Arnoud daar zelf achter is mogen komen. Maar evengoed bespreken we zaken die minder aan bod komen in Arnoud’s verhaal: zoals hoe je omgaat met verlonen in een hybride organisatie die een sociale purpose heeft, hoe je sterke mensen aantrekt, welke rol technologie speelt in de sociale sector en hoe Arnoud digitaal aanpakt in zijn eigen organisatie.

Tipje van de sluier: het voorbije uur had ik letterlijk de tranen in de ogen van ontroering. En daarmee nodig ik jullie met veel warmte en liefde uit om samen met mij te genieten van deze Hifluence Show met Arnoud Raskin.

 

Meer horen?