Samen met Stad Antwerpen en Digipolis bouwde Hifluence aan de digitale transformatie van Kinderopvang in de stad. Hifluence nam het volledige development van deze online-tool voor zijn rekening. We zetten daarvoor ons eigen Rapid Development platform NABU.BE in.

GVA:

De Stad Antwerpen heeft ‘Kinderopvangzoeker’ gelanceerd, een online tool die het centrale punt moet worden voor informatie over kinderopvang in Antwerpen. Ouders kunnen er ook hun aanvraag voor opvang indienen en opvolgen.

“Om de zoektocht naar kinderopvang eenvoudiger te maken voor Antwerpse ouders, wordt de Kinderopvangzoeker gelanceerd”, klinkt het in een perscommuniqué. “Deze online tool bundelt alle informatie over kinderopvang in de stad en biedt ouders de mogelijkheid een aanvraag voor opvang in te dienen.”

“De zoektocht naar informatie over kinderopvang en een gepaste opvangplek is vaak niet evident”, verduidelijkt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud. “Door alle informatie over kinderopvang te centraliseren krijgen ouders een volledig overzicht van de opvangmogelijkheden in de stad, en moeten ze niet meer zelf hun weg zoeken in het uitgebreide en complexe aanbod. Een ouder kan ook aanvragen via de unieke tool registreren, beheren en opvolgen. Op deze manier is een kinderopvangplaats slechts een muisklik verwijderd.”

Online aanvraag

Iedere aanbieder van kinderopvang binnen de stad is opgenomen in de Kinderopvangzoeker. Al deze initiatieven bieden ouders praktische informatie over hun opvang. Bij 70 procent van de initiatieven kunnen ouders ook al een online aanvraag doen.

Ouders die minder digitaal onderlegd zijn, kunnen beroep doen op het contactpunt van de regie kinderopvang en op de dienst Inburgering van de stad Antwerpen, OCMW en VDAB voor informatie en ondersteuning.

De stad investeerde 100.000 euro in dit project. Alle informatie vindt u op deze website.

 

Bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20180221_03369344/stad-lanceert-kinderopvang-zoeker-een-muisklik-verwijderd-van-kinderopvang

Hifluence is de tribe die aan de bedrijven van de toekomst bouwt. Wij specialiseren ons in digitale, organisatie en persoonlijke transformaties van bedrijven en hun medewerkers. Onze interne missie is een tribe bouwen die 100% ten dienste staat van de persoonlijke groei van de mensen die er werken!