+32 3 369 19 73

KMO Portefeuille

Droomt u ook van gespecialiseerd strategisch advies rond ICT met financiele ondersteuning tot 40% van de kostprijs?  Wel, dankzij de KMO-portefeuille ligt dit vandaag ook binnen uw bereik.

Over KMO-portefeuille
De KMO-portefeuille is een Vlaamse steunmaatregel voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. De enige voorwaarden om hiervan te genieten zijn:

 • uw onderneming is een KMO
 • u bent gevestigd in het Vlaams gewest
 • u doet beroep op een geregistreerde dienstverlener. 

Hoeveel steun kan je genieten?
Sedert 1 april 2016 werd de hoogte van de subsidie aanzienlijk opgetrokken en zijn er geen afzonderlijke plafonds meer voor opleiding en advies. Concreet kunnen kleine ondernemingen nu elk jaar 10.000 EUR subsidie ontvangen via de KMO-portefeuille, middelgrote ondernemingen zelfs 15.000 EUR. Voor kleine ondernemingen is er een tussenkomst van 40 % in de kosten, voor middelgrote ondernemingen is dat 30 %.

Hifluence als erkend KMO-portefeuille dienstverlener
Op basis van een onafhankelijke audit volgens de KMO-norm. Dankzij deze erkenning kan u voor verschillende van onze diensten genieten van deze subsidie (let op: ontwikkeling & implementatie komen hiervoor niet in aanmerking). Een aantal voorbeelden waarbij advies doorgaans subsidiegerechtigd is:

 • Uw bedrijf moet zich digitaal heruitvinden in zijn industrie om te kunnen overleven.
 • U zit met verschillende legacy applicaties & wenst een geintegreerd beeld over uw verschillende bedrijfsfuncties.
 • Uw bedrijf heeft nood aan meer digitale visie ten dienste van de strategische bedrijfsdoelen.
 • U heeft een fusie achter de rug & wenst een geintegreerde applicatie- & data architectuur.
 • U voelt de hoogdringendheid om digitaal te innoveren maar weet niet waar te beginnen.
 • Een aantal diensten heeft u reeds naar de cloud gebracht maar mist integratie tussen de verschilende cloud providers.
 • U heeft genoeg van eiland oplossingen en zoekt een doordachte digitale strategische roadmap.
 • U twijfelt tussen een oplossing o.b.v. een bestaand pakket & een maatwerk toepassing.
 • U heeft grootse digitale ideeen voor uw bedrijf maar mist een grondige evaluatie van de praktische & financiele haalbaarheid.
 • Uw bedrijf wordt intern gereorganiseerd en uw applicatie architectuur moet overeenkomstig worden hertekend.
 • De huidige organisatiestructuren in uw bedrijf lenen zich niet voor nieuwe digitale manieren van werken.
 • U speelt met een startup concept én zoekt begeleiding in de evaluatie van het business model & de praktische haalbaarheid.

KMO-Portefeuille aanvragen
Stap 1:
Registreer je hier als bedrijf via de website met jouw federaal token of uw elektronische identiteitskaart. De Vlaamse Overheid stuurt alle info naar het door jou ingevulde e-mailadres, dus ook als die persoon ziek of op vakantie is. Een algemeen adres is hier dus aangewezen.

Stap 2:
Vraag jouw steun aan binnen de maximumtermijn van 14 kalenderdagen na startdatum van het programma. Hiervoor heb je jouw NACE code nodig

Stap 3:
Stort jouw eigen aandeel in je kmo-portefeuille. Houd rekening met de betalingstermijnen van de bank om je betaling tijdig in orde te brengen.

Stap 4:
Betaal de factuur vanuit jouw kmo-portefeuille. Vul het betaalformulier in. Het saldo van je portefeuille bevat jouw eigen aandeel, vermeerderd met de subsidie. Je moet nu aangeven welk bedrag je hiervan wenst te gebruiken ter betaling van uw factuur.

Aarzel niet ons te contacteren om uit te klaren of u in aanmerking komt voor deze subsidie en/of u een kleine dan wel middelgrote onderneming bent. Hou er rekening mee dat subsidieaanvraag ten laatste 14 dagen na de startdatum van het advies moet zijn ingediend.

Meer details kan u raadplegen op de site van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Voor een concrete subsidieaanvraag helpen wij u graag verder.

Deel de kennis en ervaring van pioniers & change makers met mensen in je persoonlijk netwerk: