De opstart van Hifluence bleek een verbazingwekkend proces waarin we onze dromen konden volgen om iets te creëren dat we kunnen delen met de wereld. Tegelijkertijd was het ook een heel moeilijk proces. Klanten dienen, omgaan met financiën, het team leiden, projecten afleveren, belangrijke beslissingen nemen, …. een hoeveelheid werk genoeg om zelfs een sterk karakter te breken.

Onlangs nog sprong een 30-jarige startup CEO van het dak omdat ze moeite had om een balans te vinden tussen werk en leven. En het is slechts een van de vele soortgelijke gevallen die de afgelopen jaren zijn gemeld. Een studie uitgevoerd door Dr. Michael Freeman, een klinisch professor, slaagde erin om wat licht te werpen op deze strijd die gaande is in de wereld van startende bedrijven. Volgens zijn onderzoek beweerde 49% van de ondernemers mentale moeilijkheden te hebben. 30% daarvan leed aan een depressie.

Onze mentale gezondheid is nog veel belangrijker dan de groei van ons bedrijf. Want laten we eerlijk zijn, wat heeft het voor zin om een bedrijf op te bouwen als we er niet van kunnen genieten? Zo ga ik om met stress.

  1. Neem minimaal elke 6 weken een break, gaande van een weekendje weg tot een langere vakantie in het buitenland.

  2. Werk = Passie = Werk. Minimaliseer de tijd die je spendeert aan zaken die je energie kosten in plaats van geven.

  3. Be social. Als je naast je bedrijf geen prioriteit geeft aan vrienden, familie, geliefden, huisdieren, planten, hobby’s, etc, dan zullen ze allemaal vergaan en zal je alleen nog maar je bedrijf overhouden.

  4. Slaap! Ruim 80% van de Amerikaanse topondernemers slaapt gemiddeld 8u per dag. Wat je denkt te kunnen winnen door drie uur minder te slapen, betaal je later op de dag dubbel en dik terug. Advies: slaap je weg naar de top!

  5. Zeg NEE! De vraag is niet of je iets KAN aannemen. De vraag is of je ervoor zou willen betalen om het te mogen doen. Is het antwoord nee, neem het dan ook niet aan.

  6. Omring jezelf met mensen die je vertrouwt. In het diepe kunnen springen in de wetenschap dat mensen je rug dekken moest je falen, is de ware definitie van vertrouwen. En vertrouwen is de belangrijkste emotie wanneer het de opstart van een bedrijf betreft.

Wil je onze werkwijze en ons team op een laagdrempelige en smakelijke manier leren kennen?

Boek dan jouw eigen inspirende én lekkere Lunch & Learn