Buongiorno a tutti! Benvenuti a Hifluence Show! (met handgebaren!)

Ik herinner me nog van vroeger dat in de Italiaanse tv-shows op de RAI altijd van die superknappe presentatrices zaten. Dat is in deze show niet het geval… Want vandaag zullen jullie het met mij, Nick Van Langendonck, moeten doen.

En ook in deze aflevering ging ik op zoek naar de tools & tactics van een pionier in Vlaanderen. En het woord pionier mag je deze keer zeer letterlijk nemen… mijn gast is tenslotte Ron Maes, iemand die je praktisch mag bekijken als dé uitvinder van Employer Branding in België.

Ik ontmoet Ron op een heerlijke zomerdag in een magische plek aan het water in Wijnegem. Daar toverde hij een oude gistfabriek om tot een bijzonder creatieve werk- en ontmoetingsplek. Al meteen bij het binnenwandelen word ik overspoeld door goesting en enthousiasme…

En enthousiasme? Da’s hét sleutelwoord in Ron zijn leven.

Het is voor hem de kleine vonk en broodnodige brandstof van elke grootse prestatie. Hij gelooft dat collectief enthousiasme de grootste versneller in het bedrijfsleven is.

Begin jaren ’90. Als student marketing rolt Ron per toeval in de uitgeverij-business. Daar stampte hij zowat het eerste employer branding magazine in België uit de grond. Zijn bedrijf wordt overgenomen door Roularta en gedurende enkele jaren was the sky the limit en leek Ron de keizer van ‘t Stad. Als een ware cijfermaniak leidde hij zijn organisatie onder het motto: ‘groot, groter, grootst’.

Maar dan vliegen er 2 vliegtuigen het WTC binnen.

De economie valt stil. Klanten stellen hun beslissingen uit. De cijfers van het bedrijf donderen naar beneden. Het gevolg? Een verlies van 70% van de omzet. Toch blijft Ron aan het schip. Stap voor stap kruipt hij uit de duisternis. Het is in die periode dat hij het boek – het 80/20 principe van Richard Koch – leest. Het zou zijn leven, visie en filosofie voorgoed veranderen.

Vandaag zorgt Ron, met zijn bedrijf HR Productions, voor meer enthousiasme in de organisaties in Vlaanderen.

Samen met zijn team van communicatiespecialisten creëert hij fonkelende culturen die medewerkers inspireren. Ron begrijpt niet waarom meetings en presentaties altijd zo saai moeten zijn, houdt CEO’s spiegels voor en leeft zelf volgens het 80/20 principe: in functie van die dingen in het leven die hem enthousiast maken.

In dit diverse topgesprek – ik hing letterlijk aan Ron’s lippen – hebben we het over:

– Waarom en hoe zeg je nee tegen een groots project?
– Wie is Meneertje meer?
– Het 80/20 principe.
– De geboorte van Employer Branding in Vlaanderen.
– De klap van 9/11.
– Het wij-model.
– De uitdaging voor grote bedrijven.
– Commitment opnemen en doen wat je wil doen.
– Hoe is de Happy Room ontstaan en waar gaat het naartoe?
– No more boring meetings!