Stephan Bostoen: een visionaire extra-ordinaire

 Als trouwe luisteraar van onze podcast, weet je ongetwijfeld dat onze gasten op het einde van onze altijd dezelfde vraag krijgen.

“En om mee af te ronden… zijn er specifieke mensen die jou op een fundamentele wijze hebben geraakt?”

Vandaag hebben we voor het eerst een gast die langs deze weg tot bij ons is gekomen!

In de allereerste aflevering met Erik Dielen (een superinteressante podcast die, ondanks de mindere geluidskwaliteit, veel beluisterd wordt), duidde hij zijn zakenpartner Stephan Bostoen aan – met wie hij innovatiehub PEBBLE leidt. Erik vat Stephan samen als een ‘visionaire extra-ordinaire’, om zo te verwijzen naar het talent om toekomstgerichte businessmodellen uit te denken én succesvol te implementeren. 

In deze show deelt Stephan zijn unieke talent van ‘exponentieel denken’

Hij vertelt meer over de pioniersprojecten waarin Pebble investeert en waarmee zij een gigantische bijdrage willen leveren aan een betere wereld: vertical farming, machine learning to grow, hapinessworks & ook hét bedrijf van de toekomst: Hifluence.

Daarnaast deelt Stephan zijn ervaringen als CEO in één van de bekendste familiebedrijven van Belgie: De Bostoen Groep.

Op 18-jarige leeftijd stapt Stephan in het bedrijf van zijn vader Francis. Hij lijkt voorbestemd om het ooit te gaan leiden – wat hij uiteindelijk ook zal doen van zijn 26ste tot zijn 38ste. In die tijd start hij binnen de groep tal van nieuwe bedrijven op. Denk aan: de prefab woningbouw (www.jumatt.be), de promotie van appartementen, de fabricage van ramen, de installatiebedrijf van zonnepanelen – en ga zo maar door. Hij voert ook een heroriëntatie van het bedrijf door – en dit richting een duurzame wereld met projecten in passieve huisvesting, nul-energie-gebouwen en de ontwikkeling van natuurbuurten.

Ben je geïnteresseerd in exponentieel denken, de toekomst van het onderwijs, werken in een familiebedrijf – en nog veel meer? Zet je dan schrap om kei-veel te leren van de immer-kalme Stephan Bostoen.