Hey lieve luisteraars van De Hifluence Show!!!!

Geen betere gast dan Johan Merckx om dit tweede seizoen van DHS de ether in te schieten!

Johan is één van de beste enterprise architects van het land – een enterprise architect is iemand die bedenkt hoe je alle puzzelstukjes van een organisatie gaande van de mensen, klanten, partners, leveranciers, processen, systemen, maatschappij, natuur, etc in elkaar passen teneinde waarde te creëren voor de organisatie en het grotere geheel.
Hij is ook de auteur van de bestseller “Value creation for a digital world“, eindelijk een boek dat een pragmatische onderbouw geeft aan de hoe en de wat van de transformatie van bedrijven in een digitale wereld. In dit brede, leerrijke gesprek gaan Johan en ik dieper in op de 5 bouwstenen van de bedrijven van de toekomst:
1. purpose
2. co-creatie in ecosystemen
3. digitale platformen
4. wendbaarheid
5. het persoonlijke pad van de mensen in de organisaties.
6. Johan legt de shift uit van inside-out naar outside-in denken, wat systeemdenken is en waarom elk bedrijf, groot en klein, daar mee bezig moet zijn.

Verder vertelt Johan ook over een persoonlijk traject dat zijn leven veranderde en waarom hij voor Hifluence kiest. Johan is de belichaming van iemand die zichzelf gevonden heeft. Zijn gemoedsrust en authenticiteit werken ongelooflijk inspirerend op mij (misschien omdat ik niet zo rustig ben ???? en ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat zijn verhaal jullie ook aanraakt.

Hier is mijn gesprek met value creator numero uno: Johan Merckx!!

Enjoy!