Beste lezer,

Beeld je een bedrijf in waar iedereen zich kan focussen op zijn/haar talenten en geen onnodige tijd en energie verliest met andere zaken. Waar het heel duidelijk is welke klanten en collega’s je dienen – en dewelke je energie kosten. Droom over bedrijven waar iedereen beseft dat het proces (de HOE) en de purpose (de WAAROM) minstens even belangrijk zijn als de resultaten (het WAT). Waar consequente, eerlijke en transparante feedback en communicatie de norm is. Waar mensen zélf kunnen prioriteren en hun eigen tijd beheren.

Bedrijven waar harmonie leeft in het samenwerken – in plaats van het gefragmenteerde werken vanuit silo’s en departementen. Waar mensen vanuit hun buikgevoel geleid worden naar authentiek zakendoen. Bedrijven waar “spanningen of een dip” tussen mensen of teams niet worden onderdrukt of leiden tot een gevaarlijke interne concurrentie, maar wel gezien worden als noodzakelijk voor de ontwikkeling van de mensen die er werken.

Bedrijven waar mensen beperkende overtuigingen achter zich laten en in hun volledige potentieel geloven. Waar mensen de werkelijke waarde in hun leven ontdekken en accepteren in welke zaken ze beter geen tijd en energie steken.

Waar mensen de moed hebben om beslissingen te nemen die noodzakelijk zijn om de volgende stap in hun ontwikkeling te maken. Waar mensen negatieve associaties veranderen in positieve. Waar je een momentum creëert waarin iedereen de noodzakelijkheid hervindt om te veranderen vanuit de zelfkennis om hun eigen talenten te ontplooien.

Bedrijven die alleen nog met pure passie producten bouwen en diensten leveren – en die verkopen aan klanten met wie ze zich echt verbonden voelen en waar men niet in strijd met, maar in symbiose, werkt met technologie.

Zulke bedrijven bouwen, hi-impact organizations, dat is mijn levenswerk.

 

Nick Van Langendonck