FRONT-END: Hifluence kiest sinds 2016 resoluut voor VUE.JS. Een strategische keuze na een grondige vergelijking met Angular gedreven door de snelheid, daadkracht en kwaliteit die we onze klanten willen bieden én de technologie die we voor eigen digitale producten willen gebruiken.  De voorbije twee jaar werd een diepe expertise in VUE.JS uitgebouwd die zich vertaalt in kant-en-klare componenten, effectieve best-practises, kennis van de systemen die gebruikt worden en de noodzakelijke flexibiliteit die je tijdens elk ontwikkeltraject moet hebben. De onderbouw van deze keuze vat zich samen in deze 5 punten:

 1. TYPESCRIPT

Angular werkt via typescript of javascript. De Angular community geeft meestal voorkeur aan typescript. Dit zou voor Hifluence en dit ontwikkeltraject met zich meebrengen dat:

  1. veel van onze kant- en klare componenten NIET gebruikt kunnen worden, en dus van scratch developed moeten worden
  2. typescript moet gecompileerd worden naar javascript, dit introduceren in onze development stack is complex
  3. de text editor die Hifluence gebruikt heeft momenteel geen support voor typescript, hier zijn mogelijk modules voor te vinden maar het is niet duidelijk wat de effort hier zou zijn
  4. typescript is effectief een “nieuwe” taal met een geheel andere manier van werken dan javascript, dit zou willen zeggen dat Hifluence deze nieuwe taal moet leren met alle uitdagingen van dien: details in syntax, diepliggende werking, hoe angular2 dit gebruikt en dergelijke
  5. compilatie: omdat typescript compileert naar javascript zit je eigenlijk één stapje verwijderd van de uiteindelijke javascript, dit kan het lastiger maken om problemen op te zoeken vermits het wel effectief javascript is dat runt in de browser

2. COMPONENT LIBRARY
De voorbije 2 jaar heeft Hifluence met VUE.JS een zeer uitgebreide library van out-of-the-box componenten opgebouwd.
Deze component library is onderdeel van een groter geheel dat perfect samenwerkt met andere facetten van de Hifluence development aanpak.
Hifluence kent deze componenten door en door, elke letter code. Dit laat ons toe om heel gemakkelijk te customizen naar bepaalde problemen e.d.

 1. EEN AANSLUITEND VERHAAL IN FUNCTIE VAN SNELHEID & KWALITEIT VAN DE KLANT

Naast onze component library neemt Hifluence een aansluitend verhaal mee in alle facetten van de ontwikkeling:  

 • De validatie in de backend kan via swagger geëxposeerd worden naar formulierelementen
 • het cms komt met kant-en-klare front-end componenten
 • de server-side renderer werkt perfect samen met VUE.JS  momenteel. Noteer dat deze opzet een bewijs is van onze diepe expertise in VUE.JS die ons vandaag toelaat om bv. gemakkelijk complexe mails te bouwen, natuurlijk komt het cms met standaard mails, enzovoort.
 1. KLEINE CODEBASE

VUE.JE heeft een bijzonder, kleine codebase, tot 10x kleiner dan Angular. Hifluence maakt grote applicaties in minder dan 100kb.
Daar zitten alle componenten, custom logica, etc in. Angular alleen al is 560kb. Een kleinere codebase heeft twee belangrijke voordelen:

 • Het is veel makkelijker te onderhouden (letterlijk minder code): dit laat elke developer toe om snel de codebase in de diepte te kennen en dus complexe problemen op te lossen
 • Nog belangrijker, de applicatie laadt sneller aan de gebruikerszijde wat zich dus vertaalt naar een betere user experience.

 

 1. OPEN FRAMEWORK

Het sterkste punt van VUE.JS is dat het niet ge-opinieert is.
Het is een framework dat doet wat het moet doen en niets opgelegd. Het pusht developers niet in een zekere richting.

 • De voorbije 2 jaren heeft Hifluence een duidelijke visie ontwikkelt die werd omgezet in een resultaatgerichte manier van werken
 • Bij Angular is het vaak “their way or the highway”. Dit conflicteerde van met de noden van de klant wat voor Hifluence bijzonder moeilijk en frustrerend was.BACK-END: Hifluence kiest sinds 2016 resoluut voor NABU, een eenvoudig te gebruiken ontwikkelingsplatform dat de traditionele complexiteit van het bouwen van software-oplossingen radicaal vermindert door herbruikbare back-end componenten van hoge kwaliteit aan te bieden. Nabu is gebouwd in Java waardoor het in veel omgevingen kan worden gebruikt. De onderbouw van deze keuze vat zich samen in deze 4 punten:


 1. RAPID DEVELOPMENT

NABU biedt een intuïtieve aanpak voor het bouwen van bedrijfstoepassingen.
Het bevat veel componenten die ondersteuning bieden voor standaard technologieën en het ontwikkelproces drastisch versnellen zoals:

 • van swagger tot wsdl
 • van oauth2 tot kerberos
 • van messaging tot scheduling

Daardoor kan Hifluence van bij de start van de ontwikkeling zowel snelheid, kwaliteit als schaalbaarheid van de toepassing garanderen.
 

 1. RAPID DEPLOYMENT

NABU biedt een rapid deployment oplossing die opgebouwd is rond vier componenten die de noden van de klanten dekken:

  1. Software: snel en toegepast ontwikkelen van dringende bedrijfstoepassingen
  2. Deploy: structurele reductie in devops door een efficiënt build en admin proces over verschillende omgevingen heen
  3. Content: best practices, templates en tools zorgen voor een makkelijke adoptie van de oplossing
  4. Enablement: Wiki en ander educatief materiaal zorgen voor een makkelijke adoptie bij ontwikkelaars, analisten, testers en andere projectmedewerkers

 

 1. OPEN SOURCE
 • NABU is een open source platform die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source). De source code wordt gecontroleerd en gedistribueerd door een projectgroep van programmeurs en developers. Dit heeft als voordeel:
  • NABU is gratis. De software is van iedereen.
  • U zit niet vast aan één leverancier. Toegegeven, het is niet evident om een NABU toepassing op te pakken en naar een andere partij te gaan, maar de mogelijkheid is er wel. Net als bij het veranderen van bijvoorbeeld een accountant kost dit tijd en energie.
  • Extra’s. Het is perfect mogelijk dat andere programmeurs nieuwe NABU plugins ontwikkelen die het platform verrijken met nieuwe functionaliteit.
  • Het is state-of-the-art door een constante de opname van de nieuwste technieken

   

  1. BREDE TOEPASSING

  NABU kan ingezet worden in het brede spectrum van bedrijfstoepassingen gaande van web-applicaties, mobiele applicaties en integratie van een ecosysteem van verschillende applicaties en andere digitale toepassingen.