Artikel 11 juni 2019 Made in Antwerpen

Mechelen, 4 juni 2019 – Een viertal jaar na de oprichting van Hifluence, staat de Antwerpse start-up opnieuw voor een belangrijke verandering. Vanaf vandaag maakt oprichter Nick Van Langendonck plaats voor vers bloed, en verwelkomt hij Stephan Janssens, voormalig HR Directeur en CEO bij Rabobank, als nieuwe CEO. Hij neemt het roer over, zodat Nick zich nog meer kan toeleggen op de missie van Hifluence.  

In zijn bedrijf van de toekomst heeft oprichter Nick Van Langendonck de afgelopen jaren enkele mooie mijlpalen de grond ingeslagen. Zo kwam Hifluence onlangs nog onder de aandacht met zijn revolutionaire visie op loonbeleid. “Tot nu toe hebben we een fantastische en turbulente reis beleefd,” aldus Van Langendonck. “We zijn van niets uitgegroeid tot een inspirerende, hands-on en vertrouwde partner voor middelgrote en grote ondernemingen.”.

Omdat Van Langendonck in de toekomst nog meer wil inspireren, maakt hij plaats voor een nieuwe CEO om het bedrijf operationeel te leiden. Die persoon is niemand minder dan Stephan Janssens, voormalig HR Directeur Europa bij Rabobank International en CEO van Rabobank.be. Als consultant werkte hij onder meer voor Arthur Andersen, HayGroup en KPMG en was hij tot voor kort Partner bij Roland Berger in België. Kortom, vers bloed met de juiste ervaring om Hifluence naar een volgend niveau te brengen.

In het bedrijf van de toekomst, is ervaring alleen natuurlijk niet genoeg. Ook op vlak van cultuur voelt Janssens zich al volledig thuis. “Soms heb je het gevoel dat je op zoek bent naar iets wat beter bij je past en iets wat nog meer motiveert dan al het voorgaande. Die zoektocht kan even duren, tot opeens alle puzzelstukken op hun plaats vallen. Dit is precies wat ik voelde toen Hifluence mijn pad kruiste” aldus Stephan Janssens.

Beide chief believers zitten op één lijn en zien Hifluence als een voorbeeld voor bedrijven om zichzelf op een andere manier heruit te vinden. “Ons geloof in zelfsturend samenwerken en het faciliteren van innovatie van binnenuit, zijn stevig verankerd in onze aanpak,” aldus Van Langendock. Een uitspraak die wordt bijgetreden door zijn opvolger: “Het verhaal van Hifluence is voor mij dé sleutel om innovatie en transformatie binnen bedrijven te laten slagen.”.

De komende tijd zal de kersverse CEO dan ook verder werken op het verankeren en structuren van de succesformule van de afgelopen jaren.  “Stephan brengt de ervaring mee die Hifluence op dit moment nodig heeft en zal ons helpen om de volgende stap te zetten en onze ambitieuze doelstelling te realiseren: Hifluence heeft het potentieel om tot de top van consulting behoren in België, en dat zou een goeie zaak zijn voor de bedrijven in België en finaal onze maatschappij” zegt Nick Van Langendonck.

Over Hifluence

Hifluence inspireert organisaties om mensen centraal te zetten.
Ze helpen bedrijven innoveren door de talenten van mensen te verbinden met de innovatiekracht van technologie. Innovatie kan je immers niet opleggen, het moet groeien van binnenuit.

Due to the covid 19 measures all our live events are cancelled

Next event will be in Ghent. Keep you posted!